Programutveckling/Redaktionellt

DSC_0091Vi som gjorde ”Guldslipsen”-serierna på 80-talet… Programledarna Gunnar Danielsson och Christer Fant, producent Gösta Hanson (ej släkt…) och en långhårig, ung petit moi…

Programutveckling är ju, i grund och botten, det jag alltid har hållit på med, oavsett genre. Att jobba med innehåll, berättande. Nya tankar, nya möjligheter.

Inom dramagenren, har jag bl.a. utvecklat dramaserierna ”Fred & Co” (”Poetic Justice Inc.”) med Nonac Studios och ”Gudars Skymning” (”…And The Glory”, fritt efter romanen ”Gunnlöds Saga”) med Attraction Media, långfilmsmanusen ”Tapto” (Röde Orm) och ”En Sång om Längtan”, fritt efter Peter LeMarcs låt ”Little Willie John” (Gilda Film) och ett antal novell- och kortfilmer (inkl. ”Bredband” och ”På Vakt”). Därutöver även en mängd pitcher och synopsis/treatment till dramaserier i olika genrer ihop med olika produktionsbolag. (Se även under fliken ”Manus”.)

Inom dokumentärgenren, har jag bl.a. tagit fram ”När U-båten dök upp”, en dokumentär om U137 och ett stort antal musik- och sportproduktioner.

Inom reklam-, utbildnings- och beställningsfilm har jag såklart utvecklat ett oerhört stort antal koncept och produktioner.

Utveckling har dessutom alltid varit en stor del i mina arbeten som lärare på högskoleutbildningar inom TV, där jag leder och coachar stora mängder idé-/formatutveckling inom drama, komedi, reality, talk-shows, gameshows och reklam- och beställningsfilm.

Är för närvarande i arbetet med att utveckla online-/distansutbildningar inom film och TV, baserade på mina mångåriga arbeten som lärare/föreläsare på en mängd högskoleutbildningar (se fliken Lärare)

Och här några tidiga idéuppdrag inom underhållning/nöje, som jag hade i början av karriären:

– samtliga programidéer (och artistansvarig/insp.ledare) till det som 1982 skulle bli rockserien ”Guldslipsen”, SVT Göteborg

– jobbade sedan redaktionellt (och artistansvarig/insp.ledare) även med serierna ”Guldslipsen II”, ”Istället för Guldslipsen” och singeln ”Godnatt, Sverige”, SVT Gbg

– redaktionsarbete serierna ”Visfest” och ”Slottsskogstappning”, samt singeln ”Visfest med Cornelis” http://www.oppetarkiv.se/video/2145717/

 

(sök gärna mer på ”Guldslipsen” på Youtube, det ligger många kult-klipp där…)

-

Kommentera