Om mig

IMG_7267

Har jobbat med film o TV sedan 1982. Började med att ha haft programidéerna till vad som kom att bli rockserien ”Guldslipsen” på SVT Göteborg. Jobbade sedan där med – i huvudsak – redaktionellt arbete och insp.ledare (bl.a. flera säsonger av ”Guldslipsen”, ”Visfest med Cornelis” m.m.) samt regiass (bl.a. ”Jubel i Busken” och ”Fleksnes”).

1986 tog jag klivet till att bli regissör/producent, manusförfattare och klippare på Intervideo TV-Produktion, där jag gjorde en hel del musik- och sportdokumentärer för SVT, förutom mängder med reklam- och beställningsfilmer.

Flyttade till Stockholm 1992, för att satsa på dramaproduktion. Efter att ha varit FAD/regiass på ett stort antal produktioner (bl.a. ”Rederiet”, ”Bert”, ”Kan du vissla, Johanna?” och ”Jägarna”) övergick jag till regi 1995.

Regisserade en mängd stora dramaproduktioner (”Rederiet”, ”Skilda Världar”, ”Riksorganet”, ”Sjätte Dagen”, finska ”Salatut Elämät” m.fl.) fram tills att jag blev pappa i början av 2000-talet.

Sedan dess har jag valt att satsa på egna, mindre produktioner (bl.a. egna novellfilmerna ”Bredband” och ”På Vakt”) och något mer lugna och regelbundna jobb…

Under mer än 25 års tid, har även lärarjobb varit en stor inkomstkälla, parallellt med regin. Jag utbildar såväl skådespelare i att arbeta med kamera, som blivande ”bakom-kamera”-begåvningar. Har räknat ut att jag bidragit till att skicka ut över tusen nu yrkesverksamma film – och TV-arbetare. Och ännu fler skådespelare…

Även manusskrivandet har i alla år varit en viktig del av mitt yrkesliv (bl.a. ”Playa del Sol” och egna långfilmsmanus), liksom programutveckling.

Dessutom har jag haft en del renodlade klippjobb (bl.a. en säsong av ”Äntligen Hemma” och dokumentären ”Felix möter Ingvar Kamprad”).

Sedan en tid tillbaka, jobbar jag återigen med reklam- och beställningsfilm (regi, manus, klippning, proj.ledning, producent, speaker) för företag, myndigheter och organisationer (har t.ex. vunnit Silverpriset på Spinngalan för ”Yalla Körkort”, en infoserie på arabiska för Trafikverket, som jag skrev, regisserade och klippte åt Gullers Grupp, finns på Youtube).

Men har även återgått till en annan gammal kärlek; musikdokumentärer. Så har varit en-mans-team (alltså även foto/ljud) på några produktioner för SVT med Peter LeMarc och Bo Kaspers Orkester i New Orleans. Och några musikvideos. (Kanske inte det mest lönsamma nuförtiden…men sjukt kul…!)

Och barnen är rätt stora nu, så kanske läge att gå tillbaka till större regijobb igen…?

På min Youtube-sida ”Ulf Hansson” går det att hitta en hel del av mina egna produktioner.

http://www.imdb.com/name/nm0361474/

Och Peter LeMarc´s ”Sången Om Ulf Hansson” kan ju också ge lite info…:

 

 

Kommentera